Citroën DS 21 Pallas

1972

De DS werd op 6 oktober 1955 gepresenteerd op de autosalon van Parijs en sloeg in als een bom. In het voorafgaande decennium hadden de Franse kranten, behoudens aan de dood van Stalin in 1953, aan geen enkel nieuwsitem zoveel regels gewijd als aan dit evenement. De auto had verschillende eigenschappen en toegepaste technieken die tot dan toe nog niet in één auto waren gecombineerd. Op de eerste dag zouden er 12.000 orders voor de nieuwe auto geplaatst zijn en aan het eind van de week zou dit zelfs zijn opgelopen tot 80.000, een aantal dat de fabriek voor grote productieproblemen plaatste. Pas in de loop van 1956 kon men feitelijk beginnen met afleveren. In de tussentijd waren al heel wat bestellingen geannuleerd. 

De DS werd door Citroën in verschillende uitvoeringen geleverd: berline (sedan), break (stationwagen) en décapotable (cabriolet). Daarnaast werden op basis van de 'break' door diverse carrosseriebouwers ook ambulances gebouwd. Henri Chapron, die voor Citroën de cabriolet en de 'prestige' vervaardigde, bouwde ook diverse coupés, cabrio's en berlines van eigen ontwerp onder eigen (model)naam. Daarnaast hebben tientallen andere carrosseriebedrijven in diverse landen speciale modellen op basis van de DS gebouwd. De aanpassingen waren relatief eenvoudig te verwezenlijken omdat de auto - anders dan zijn voorganger, de Traction Avant - geen zelfdragende carrosserie had, maar losse (geschroefde) carrosseriedelen op een zeer stijf platform. Daar kon iedereen dus vrijelijk op improviseren.

De DS bereikte bij de verkiezing van de ‘auto van de eeuw‘ in 1999 de derde plaats en werd door een panel van vooraanstaande auto-ontwerpers, aangezocht door het Britse magazine 'Classic & Sports Car’, uitgeroepen tot mooiste auto aller tijden.

[bron: Wikipedia]

FineArt Baryta op Dibond

Iedere reproductie wordt afgedrukt op FineArt Baryta, een papier met hoge kleurdiepte, groot kleurbereik en beeldscherpte. Het gebruik van bariumsulfaat in de premium inkjet coating zorgt voor de typische glans die dit papier een echte blikvanger maakt. Door het gebruik van geavanceerde printtechnieken weet je zeker dat je reproductie voor vele jaren een prachtig kunstwerk blijft.

Na afdruk wordt de reproductie gelijmd op een drager van Dibond. Dibond is een plaatmateriaal met een hoogwaardige uitstraling dat bestaat uit twee dunne lagen aluminium met daartussen een laag kunststof. Door het gebruik van twee lagen aluminium kan de plaat nooit kromtrekken. 

Handig ophangsysteem

Standaard wordt iedere reproductie geleverd met een handig ophangsysteem waardoor je deze na bezorging direct op kunt hangen. Ook wordt je reproductie zorgvuldig ingepakt om onaangename verassingen bij levering te voorkomen. 

Reproductie bestellen

Bij het bestellen van een reproductie kun je kiezen uit drie formaten: medium, large of extra large. Afwijkende formaten zijn op aanvraag beschikbaar.

Prijzen
Medium (60 x 40 cm) € 225,00
Large (75 x 50 cm) € 265,00
Extra large (105 x 70 cm) € 375,00

Genoemde prijzen zijn inclusief BTW

Klik hieronder om een reproductie te bestellen (uiteraard zonder watermerk). 
Het bestelproces bestaat uit twee stappen.