Ferrari Dino 246 GT

1972

Dino was een eigenlijk een submerk van Ferrari waaronder achterwielaangedreven sportmodellen werden gebouwd met V8- en V6-middenmotoren. Het was een poging van het bedrijf om tegen relatief lage kosten sportwagens op de markt te brengen tussen 1968 en 1976 en op die manier te kunnen concurreren met de Porsche 911. De Ferrari-naam werd alleen gebruikt voor de premium V-12 en flat 12 modellen tot 1976, toen de merknaam ‘Dino’ werd teruggetrokken om het Ferrari merk breder in de markt te zetten.

Het merk is vernoemd naar de zoon van Ferrari oprichter Enzo Ferrari die op 24-jarige leeftijd overleed aan een spierziekte. De naamgeving van de Dino modellen duidde de cilinderinhoud aan in combinatie met de hoeveelheid cilinders. De 246 was dus een 2,4-liter 6-cilinder en de 308 een 3,0-liter 8-cilinder. De Dino 246 was het eerste Ferrari-model dat werd geproduceerd in hoge aantallen. Het model wordt door velen geprezen om zijn intrinsieke rijkwaliteiten en baanbrekend design en staat inmiddels op verschillende lijstjes waaronder de top 10 van de ‘Grootste Ferrari’s aller tijden’. De Dino is zonder twijfel een van de meest iconische auto’s ooit geproduceerd door Ferrari en tegenwoordig is het model een zeer gewilde auto voor serieuze verzamelaars.

[Bron: klassiekerweb.nl]

FineArt Baryta op Dibond

Iedere reproductie wordt afgedrukt op FineArt Baryta, een papier met hoge kleurdiepte, groot kleurbereik en beeldscherpte. Het gebruik van bariumsulfaat in de premium inkjet coating zorgt voor de typische glans die dit papier een echte blikvanger maakt. Door het gebruik van geavanceerde printtechnieken weet je zeker dat je reproductie voor vele jaren een prachtig kunstwerk blijft.

Na afdruk wordt de reproductie gelijmd op een drager van Dibond. Dibond is een plaatmateriaal met een hoogwaardige uitstraling dat bestaat uit twee dunne lagen aluminium met daartussen een laag kunststof. Door het gebruik van twee lagen aluminium kan de plaat nooit kromtrekken. 

Handig ophangsysteem

Standaard wordt iedere reproductie geleverd met een handig ophangsysteem waardoor je deze na bezorging direct op kunt hangen. Ook wordt je reproductie zorgvuldig ingepakt om onaangename verassingen bij levering te voorkomen. 

Reproductie bestellen

Bij het bestellen van een reproductie kun je kiezen uit drie formaten: medium, large of extra large. Afwijkende formaten zijn op aanvraag beschikbaar.

Prijzen
Medium (60 x 40 cm) € 225,00
Large (75 x 50 cm) € 265,00
Extra large (105 x 70 cm) € 375,00

Genoemde prijzen zijn inclusief BTW

Klik hieronder om een reproductie te bestellen (uiteraard zonder watermerk). 
Het bestelproces bestaat uit twee stappen.