MGA Mark II

1960

De MGA verving de MG TF 1500 Midget en vertegenwoordigde een complete stijlbreuk met eerdere sportwagens van MG. Aangekondigd op 26 september 1955 werd de auto officieel gelanceerd op de Frankfurt Motor Show. Tot het einde van de productie in juli 1962 werden in totaal 101.081 eenheden op de markt gebracht, waarvan het overgrote deel werd geëxporteerd. Op de thuismarkt werden 5869 auto's verkocht en de MGA werd vervangen door de MGB.
Het ontwerp van de MGA dateert uit 1951, toen MG-ontwerper Syd Enever een gestroomlijnde carrosserie ontwierp voor de TD Le Mans-auto van George Philips. De nieuwe carrosserie verruilde de gelede spatborden en treeplank van de MG TF voor ponton-styling, met een enkele gestileerde omhulling die de breedte en ononderbroken lengte van een auto volledig omsluit.

De TF had een hoge zitpositie voor de bestuurder. Er is een nieuw chassis ontworpen met de langsliggers verder uit elkaar en de vloer aan de onderkant in plaats van aan de bovenkant van de framedelen. Omdat het zo anders was dan de oudere MG-modellen, werd het de MGA genoemd, de ‘eerste van een nieuwe lijn’, om de hedendaagse reclame te citeren. Er was ook een nieuwe motor beschikbaar, daarom had de auto niet de oorspronkelijk bedoelde XPAG-eenheid, maar was uitgerust met de BMC B-serie motor waardoor een lagere motorkaplijn mogelijk was. De MGA cabrio had geen buitendeurgrepen, maar de coupé had wel deurgrepen.

De ophanging was onafhankelijk met schroefveren en draagarmen aan de voorzijde en een starre as met semi-elliptische veren aan de achterzijde. De besturing gebeurde met tandheugel. De auto was verkrijgbaar met draadspaakwielen of stalen schijfwielen.
Hoewel het merk MG is, werd het model in 1954 door John Thornley MGA genoemd.

[bron:Wikipedia]

FineArt Baryta op Dibond

Iedere reproductie wordt afgedrukt op FineArt Baryta, een papier met hoge kleurdiepte, groot kleurbereik en beeldscherpte. Het gebruik van bariumsulfaat in de premium inkjet coating zorgt voor de typische glans die dit papier een echte blikvanger maakt. Door het gebruik van geavanceerde printtechnieken weet je zeker dat je reproductie voor vele jaren een prachtig kunstwerk blijft.

Na afdruk wordt de reproductie gelijmd op een drager van Dibond. Dibond is een plaatmateriaal met een hoogwaardige uitstraling dat bestaat uit twee dunne lagen aluminium met daartussen een laag kunststof. Door het gebruik van twee lagen aluminium kan de plaat nooit kromtrekken. 

Handig ophangsysteem

Standaard wordt iedere reproductie geleverd met een handig ophangsysteem waardoor je deze na bezorging direct op kunt hangen. Ook wordt je reproductie zorgvuldig ingepakt om onaangename verassingen bij levering te voorkomen. 

Reproductie bestellen

Bij het bestellen van een reproductie kun je kiezen uit drie formaten: medium, large of extra large. Afwijkende formaten zijn op aanvraag beschikbaar.

Prijzen
Medium (60 x 40 cm) € 225,00
Large (75 x 50 cm) € 265,00
Extra large (105 x 70 cm) € 375,00

Genoemde prijzen zijn inclusief BTW

Klik hieronder om een reproductie te bestellen (uiteraard zonder watermerk). 
Het bestelproces bestaat uit twee stappen.